Wikus cirkelzaagbladen

Wikus ken je ongetwijfeld als producent van bandzaagbladen. Het prestigieuze Duitse merk is immers de grootste Europese fabrikant van bandzaagbladen. Maar wist je dat Wikus ook hoogkwalitatieve cirkelzaagbladen produceert? Met de Kreos® en Mirus® zet Wikus 2 ontzettend performante zagen in de markt.

De cirkelzaagbladen van Wikus worden vervaardigd aan de hand van een uniek productieproces, waardoor ze beschikken over een aantal heel bijzondere eigenschappen. Dankzij deze innovatieve productietechnologie biedt Wikus een uitzonderlijk niveau van precisie en betrouwbaarheid in hun cirkelzaagbladen, wat hen onderscheidt t.a.v. andere merken.
 


Voordelen Wikus Kreos® en Mirus®  

  • Hoogste zaagprestaties: De cirkelzaagbladen van Wikus zijn ontworpen om de beste zaagprestaties te leveren, zelfs bij de meest veeleisende toepassingen. Of je nu werkt met harde metalen of complexe profielen, deze zaagbladen zorgen voor een snelle en efficiënte snede.
     
  • Verhoging van de productiviteit: Door de superieure snijkwaliteit en duurzaamheid van de zaagbladen kunnen gebruikers hun productiviteit aanzienlijk verhogen. Dit betekent meer zaagsneden per uur en minder tijd besteed aan het wisselen van zaagbladen, wat resulteert in een efficiënter productieproces.
     
  • Variabele tandsteek: De zaagbladen zijn uitgerust met een variabele tandsteek, wat betekent dat de afstand tussen de tanden varieert. Dit ontwerp vermindert trillingen en zorgt voor een stillere en soepelere zaagbeweging, wat resulteert in een fijnere afwerking van het snijoppervlak.
     
  • Innovatieve tandgeometrie voor de onderbroken zaagsnede: De tandgeometrie van de Wikus cirkelzaagbladen is speciaal ontworpen voor onderbroken zaagsneden, zoals bij het snijden van buizen en profielen. Deze innovatieve vorm zorgt ervoor dat de zaagbladen minder snel vastlopen en langer scherp blijven.
     
  • Hardmetalen tanden met harde materiaalcoating: De tanden van de cirkelzaagbladen zijn voorzien van een coating van hard materiaal, wat de levensduur van de zaagbladen verlengt en de snijkwaliteit behoudt. Deze hardmetalen tanden zijn bestand tegen slijtage en hitte, waardoor ze geschikt zijn voor het snijden van een breed scala aan materialen.
     
  • Verlaging van de zaagkosten: Door de duurzaamheid en efficiëntie van de Wikus cirkelzaagbladen worden de totale zaagkosten verlaagd. Gebruikers profiteren van minder frequente zaagbladwissels en lagere onderhoudskosten, wat leidt tot aanzienlijke besparingen op de lange termijn.

Interesse in Wikus cirkelzagen?

Wil je meer te weten komen over de cirkelzaagbladen van Wikus?
Contacteer ons vrijblijvend of kom gerust langs in onze showroom !

Download cataloog   Ik wil meer info